Prijava

Vaša prijava

Obilježen Dan neovisnosti Republike Albanije


Vijeće albanske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji organiziralo je u Velikoj Gorici proslavu Dana zastave Albanije (obilježava se kao sjećanje na 28. studeni 1912. kada je potpisana Deklaracija o neovisnosti albanske države). Uz ostale, u programu su sudjelovali publicist i novinar Marin Mema i pjesnik Ekrem Ajruli, a u glazbenom dijelu pjevačica iz Skadra Ketlin Pjalmi i Velikogoričan Siniša Belošević.

Memetali Zenuni, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, zahvalio je svima koji pomažu aktivnosti albanske zajednice.

„Zagrebačka županija je uvijek bila naš veliki suradnik, i financijski i, što je još bitnije, neprekidnom podrškom“, rekao je Zenuni. U ime Županije svečanosti je prisustvovala predsjednica Skupštine Martina Glasnović. Poželjela je organizatorima što više ovakvih susreta.

„Posebno raduje što su ovdje prisutni i predstavnici drugih nacionalnih manjina. Ponosna sam da međusobno pratite i podržavate jedni druge“, rekla je predsjednica Skupštine. U ime Grada Velike Gorice prisutnima se obratio predsjednik Gradskoga vijeća Darko Bekić, a govorili su i saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj i počasni građanin okruga Tirana Damir Mikuljan. Prisutnima su se obratili i veleposlanici Albanije, Sjeverne Makedonije i Kosova u Republici Hrvatskoj - Riza Poda, Milaim Fetai i Eqrem Haziri.

„Osim što su se integrirali u hrvatsko društvo, Albanci su u Hrvatskoj sačuvali svoju kulturu i tradiciju“, ustvrdio je veleposlanik Albanije Riza Poda.