Prijava

Vaša prijava

Predstavljeni rezultati projekta o otpornosti vinove loze


Kakve rezultate je do sada dao projekt „Introdukcija i karakterizacija novih otpornih sorata vinove loze za ekološki uzgoj u uvjetima Zagrebačke županije“, kojeg uz potporu Zagrebačke županije provodi Agronomski fakultet, objašnjeno je na prezentaciji projekta koja je zbog epidemiološke situacije održana putem Zoom platforme.

Rezultate su predstavili voditeljica projekta prof.dr.sc. Jasminka Karoglan Kontić, suradnik prof.dr.sc. Edi Maletić i koordinator mr.sc. Josip Kraljičković.

Naime, u okviru projekta na pokušalištu Agronomskog fakulteta „Jazbina“ u proljeće 2020. godine posađen je pokusni nasad s novom generacijom sorata otpornih na gljivične bolesti podrijetlom iz Njemačke, Francuske i Italije. Odabrane su 22 sorte koje prema svojim karakteristikama imaju potencijal za uzgoj na području Zagrebačke županije, a cilj je po završetku projekta preporučiti najbolje sorte za uvrštavanje na nacionalnu listu priznatih sorata preporučenih za naše područje.

Projekt se nastavlja u idućim godinama, a veliko zanimanje za ovom prezentacijom dosadašnjih rezultata projekta pokazali su vinogradari i vinari s područja Zagrebačke županije.

Cijelu prezentaciju možete pogledati OVDJE.


Bikovi dočekuju Vukove

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva