Prijava

Vaša prijava

Službeno označen početak gradnje Centra za pružanje socijalnih usluga


Obilaskom gradilišta, i službeno je označen početak gradnje Centra za pružanje socijalnih usluga u Vrbovcu. U sklopu projekta „To mi treba“ gradi ga Gradsko društvo Crvenoga križa Vrbovec. Glavnina novca, gotovo 15 milijuna kuna, osigurana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. S milijun kuna, osiguranih proračunom za 2022., gradnju pomaže i Zagrebačka županije, a sufinancirat će je i Grad Vrbovec.

„Siguran sam da će ovaj objekt itekako pomoći osobama starije životne dobi da na kvalitetan način upotpune svoje slobodno vrijeme“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec. Dodao je da će Županija u realizaciji ovakvih projekata i dalje biti na usluzi gradovima i općinama.

„Ovaj objekt podići će kvalitetu i dostupnost socijalnih usluga i, što je najvažnije, omogućiti najranjivijim skupinama da što dulje ostanu u svojim kućanstvima“, poručio je državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš.

Gradnja Centra počela je u listopadu ove, a treba završiti u srpnju iduće godine.

„Ovo je veliki iskorak u podizanju kvalitete skrbi o osobama treće životne dobi. U Centru će biti uređen prostor za dnevni boravak osoba starije životne dobi, kuhinja za pripremu obroka u sklopu pružanja usluge pomoći u kući, prostorije za kreativne radionice, individualnu i grupnu psihosocijalnu podršku...“, rekla je Jelena Mucko, ravnateljica Gradskog društva Crvenoga križa Vrbovec. U sklopu Centra bit će i dva stana, za četiri korisnika koji će biti izmješteni iz domskog smještaja.

Zadovoljstvo što se projekt realizira izrazili su i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te saborski zastupnik i načelnik susjedne Dubrave Tomislav Okroša.