Prijava

Vaša prijava

Predstavljen projekt „Zajedno činimo dobro“


Udruga za prevenciju raka i pomoć oboljelima „Budi dobro“ iz Samobora, u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom Sinergija Samobor i Volonterskim centrom „Kad bi svi...“, provodi projekt „Zajedno činimo dobro“. Cilj je promicati volonterstvo, osnažiti organizacije civilnoga društva na području Samobora i kroz psihološku pomoć, volonterske aktivnosti, niz tribina, edukacija i savjetovališta poboljšati kvalitetu života onkoloških bolesnika i osoba s različitim vrstama i stupnjevima invaliditeta.

„Kroz ovaj projekt želimo biti s ljudima u potrebi. Pokrenuli smo ga zbog onkoloških bolesnika i osoba s invaliditetom. Zajedno, uz profesionalnu i volontersku pomoć za njih možemo puno napraviti“, na predstavljanju projekta rekao je Josip Majcan, predsjednik Udruge „Budi dobro“. Projekt, ukupne vrijednosti 433.872 kuna, sufinancira EU iz Europskoga socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Predstavljanju projekta, uz ostale, prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

„Ponosna sam što Samobor ima udrugu koja pokriva područje onkologije. Danas, na žalost, gotovo da i nema obitelji koja se nije susrela s onkološkim problemima“, rekla je predsjednica Skupštine, dodavši da veseli suradnja triju samoborskih udruga, čiji rad podržava i Zagrebačka županija.

Prisutne je pozdravila i gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, a odmah nakon predstavljanja projekta održano je i prvo stručno predavanje „Um u službi zdravlja“.