Prijava

Vaša prijava

Kruna projekta „Utrka za život – RACE“ – pokazna vježba u Mostaru


Nakon što su dobivena nova vozila i oprema te provedena edukacija za medicinsko i nemedicinsko osoblje, danas je u Mostaru održana i pokazna vježba na temu uloge i postupanja hitne medicinske pomoći u slučaju elementarnih nepogoda poput potresa, požara ili urušavanja – sve to u sklopu projekta „Utrka za život – RACE“ kojem je cilj uskladiti i povećati dostupnost i kvalitetu usluge hitne medicinske pomoći u prekograničnom području te pružiti zajednički odgovor u slučaju većih nesreća.

Jedan od partnera u projektu je Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije čiji je ravnatelj Davorin Gajnik sa svojim timom sudjelovao na pokaznoj vježbi u Mostaru.  

Inače, riječ je o Interreg IPA CBC programu Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. u kojem je vodeći partner Dom zdravlja Mostar, a uz naš Zavod, partner je i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta je 940.443 eura, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Instrumenta pretpristupne pomoći IPA II osigurano 85% iznosa, a ostatak sredstava osigurali su partneri.

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije iz ovog je projekta dobio dva nova vozila za hitnu medicinu te šest defibrilatora, a odobreno mu je i 50% sufinanciranja tzv. vlastitog učešća iz Ministarstva regionalnog razvoj i fondova Europske unije u sklopu Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. 

Foto: hercegovina.info