Prijava

Vaša prijava

Edukacija o sprječavanju sukoba interesa


Na inicijativu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Zagrebačka županija je organizirala edukaciju za dužnosnike sa svog područja, kao i sve ostale obveznike sukladno novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

„Krajem prošle godine na snagu je stupio novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa koji je kompleksan i kojim se znatno proširio krug obveznika. Dobili smo vrlo konkretne savjete i upute, stoge se još jednom zahvaljujem Povjerenstvu na održanim predavanjima i inicijativi da održe ovakvu edukaciju“, poručio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Imamo puno novih obveznika kojima su potrebna dodatna pojašnjenja“, rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković pojasnivši kako zajedno sa svojim timom obilazi županije u želji da sve zainteresirane obveznike upoznaju sa zakonom. Na ovaj način smanjen je i pritisak na Povjerenstvo koje dobivalo i po 60 upita tjedno vezanih uz tumačenje novog Zakona.

O tumačenju pojedinih odredbi Zakona govorio je Davorin Ivanjek, zamjenik predsjednice Povjerenstva dok je savjetnica u Uredu Povjerenstva Andrijana Mijić Sedlar dala konkretne savjete kako popuniti imovinske kartice.