Prijava

Vaša prijava

Obilježen Svjetski dan zdravlja


U Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu Zagrebačka županija obilježila je Svjetski dan zdravlja. Tom prilikom konstituiran je i novi saziv Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije.

Zamjenik župana Damir Tomljenović svim stanovnicama Zagrebačke županije, a posebice djelatnicima u zdravstvu čestitao je Svjetski dan zdravlja. Novom sazivu Savjeta poželio je mnogo uspjeha u radu te naglasio kako će Zagrebačka županija i u budućnosti nastaviti znatna sredstva ulagati u županijske zdravstvene ustanove posebice Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu. Podsjetio je i kako Zagrebačka županija već duži niz godina financira dodatne timove hitne medicine te je apelirao na resorno Ministarstvo na važnost promjene Mreže hitne medicine.

Inače u 2022. godini proračun Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje iznosi 56,6 milijuna kuna.

„Savjet za zdravlje važno je savjetodavno tijelo Županijske skupštine i svojevrsni skretničar kako kvalitetno poboljšati razinu zdravstvene zaštite, ali i općenito zdravlja u Zagrebačkoj županiji“, istaknula je predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović čestitavši svima Svjetski dan zdravlja.

Predsjednik Savjeta Stipe Ćorluka istaknuo je kako će se novi saziv pozabaviti zdravstvenim sustavom na području Zagrebačke županije te vidjeti kako mogu svojim prijedlozima doprinijeti da se zdravstvena zaštita unaprijedi i poboljša.

Zadaća Savjeta, koji ima 15 članova je davanje inicijative za popunjavanje ili izmjenu Mreže javne zdravstvene službe, predlaganje mjera za poboljšanje i popunjavanje kadrovske strukture zdravstvenih radnika te poboljšanje kvalitete prostora i opreme koji se koriste za pružanje zdravstvene zaštite, promocija zdravlja i prevencije bolesti te poduzimanje drugih aktivnosti u cilju podizanja kvalitete zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije.

Nakon formalnog dijela sjednice, prof.dr.sc. Selme Šogorić održala je prezentaciju na temu „Naš planet – naše zdravlje“. Pod ovim sloganom obilježava se Svjetski dan zdravlja 2022. godine.