Prijava

Vaša prijava

3,9 milijuna kuna za obnovu od potresa u Velikoj Gorici


Za obnovu od potresa dvorca Stari grad Lukavec, zgrade Veleučilišta Velika Gorica, 8 zgrada osnovnih i područnih škola te 6 dječjih vrtića, Zagrebačka županija osigurala je 3,9 milijuna kuna. Ugovore o dodjeli spomenutih sredstava danas je gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru uručio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

„U subotu smo za izgradnju nove crkve u Kravarskom Župi dodijelili 10,2 milijuna kuna, danas Velikoj Gorici uručujemo ugovore vrijedne skoro pa 4 milijuna kuna koji su svojevrsni 'početak' naše buduće suradnje putem javnog poziva za obnovu zgrada javne namjene“, rekao je Tomljenović zahvalivši Vladi RH na decentraliziranim sredstvima. „Ove godine za tu namjenu imamo na raspolaganju 80 milijuna kuna, a svake iduće nam se dodaje još po 40 milijuna kuna. Mislim da ćemo kroz dobar plan i suradnju s gradovima i općinama uspjeti napraviti jedan ogroman posao“, zaključio je Tomljenović.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar izrazio je zadovoljstvo što su svi prijavljeni projekti Grada Velike Gorice prihvaćeni od strane Zagrebačke županije. „Pohvaljujem odličnu suradnju sa Županijom, što savjetodavnu, što logističku, a što je rezultiralo ovim uspjehom“, rekao je Ačkar dodavši da suradnja i obnova potresom oštećenih zgrada javne namjene tu neće stati.

Inače, Zagrebačka županija raspisala je u travnju ove godine Javni poziv za financiranje troškova sanacije šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom. Na javni poziv se mogu prijaviti vlasnici i osnivači, odnosno pravne osobe i tijela s područja Zagrebačke županije koji upravljaju zgradama javne namjene (gradovi, općine, škole, muzeji, crkve, domovi zdravlja itd.), a koje su oštećene u potresima 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020. godine. Više o Javnom pozivu saznajte ovdje.