Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan Jakovlja i Dan hrvatskih branitelja ove općine


„Imamo jasnu viziju što napraviti i kojim putem ići naprijed da bismo ubrzali gospodarski razvoj naše općine, nastavili s gradnjom komunalne infrastrukture te našu zajednicu obogatili kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima. Naša općina ima ogroman potencijal, a da bi se on i realizirao potrebno je još mnogo mukotrpnog rada i strpljenja. Uvjerena sam da smo na pravom putu kako bismo to i ostvarili“, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, kojom je obilježen Dan Jakovlja i Dan hrvatskih branitelja ove općine, rekla je načelnica Sanja Borovec. Rekla je i da vjeruje da će komparativne prednosti ove općine prepoznati i potencijalni ulagači, „čije investicije su uvijek dobrodošle“.

„Učinit ćemo sve potrebno da bismo tvrtkama i obrtima olakšali pokretanje proizvodnje u našim poduzetničkim zonama“, istaknula je načelnica, rekavši da dvije trećine lanjskoga proračuna čine bespovratna sredstva dobivena za realizaciju općinskih projekata na javnim natječajima.

U ime Zagrebačke županije sjednici je prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović, rekavši da se ostvarenih rezultata ove općine, prikazanih u prigodnome filmu, ne bi posramili ni neki veći gradovi.

„Za sve to bitni su ljudi! Ljudi koji vode ovu općinu“, rekao je Tomljenović, dodavši da je Županija 'otvorila' niz javnih poziva kojima je osigurala bespovratna sredstva „za izgradnju i razvoj lokalnih sredina“.

„Kako bi se sredstvima EU fondova ojačao razvoj lokalnih sredina dodatno ćemo osnažiti našu Razvojnu agenciju, ali i Odjel za graditeljstvo, koji osigurava preduvjete da bismo mogli raditi i graditi. Županija ima otvorena vrata i bit će uz vas!“, poručio je Tomljenović.

U ime predsjednika Vlade RH obratio se Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, u ime predsjednika Hrvatskoga sabora saborski zastupnik Mato Čičak, a u ime prisutnih gradonačelnika i općinskih načelnika gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Na svečanosti je predstavljen projekt gradnje Športsko-rekreacijskog centra hrvatskih branitelja u Jakovlju, a potpisan je i Sporazum o partnerstvu i poslovno-tehničkoj suradnji između Hrvatskoga generalskog zbora i Gradskog ogranka UHDDR-a grada Zaprešića. Potpisali su ga general bojnik Marinko Krešić i Dragutin Poturica.

Plaketu Općine primili su Brankica Seničić, Marin Hlad, Stjepan Fijan, Eko udruga „Jelenje vode“, NK „Vrh“, Udruga umirovljenika općine Jakovlje i tvrtka FACC Solutions Croatia, dok je Povelja Općine Jakovlje uručena vlč. Ivanu Hrastoviću.