Prijava

Vaša prijava

Praznik rada provedite na foto safariju


Šuma Žutica dom je brojnih biljnih i životinjskih vrsta. Promjenom godišnjih doba i razine vode šuma doživljava nevjerojatne transformacije, a kao takva nepresušni je izvor motiva za fotografe.

Upravo s ciljem promicanja važnosti zaštite poplavnog područja šume i podizanja razine svijesti javnosti o vrijednostima ovog područja, na ovogodišnji Praznik rada, 1. svibnja održat će se deveti po redu foto safari „Čudesna šuma žutica“.

Dužina rute je 5 kilometara, prati tok rijeke Česme kroz šumu Žuticu od ribarske kućice do ušća rijeke Česme u kanal Črnec kojim je ispresijecan prirodni tok rijeke Lonje. Ruta dalje prati kanal Črnec i mrtvaje rijeke Lonje kroz poplavnu šumu i pašnjake na predjelu šume Žutice zvanom Behec. Dalje se prolazi pokraj staništa barskih nutrija koje su u Hrvatsku stigle iz Južne Amerike kao i pored velike nastambe dabrova koji su u šumi Žutica nastanjeni prije 25 godina te brojnim pašnjacima na kojima slobodno pasu konji i goveda.

Po završetku foto safarija predviđen je foto natječaja, a kasnije i izložba snimljenih fotografija. Upravo je prije nekoliko dana održana izložba i proglašenje najboljih fotografija s prošlogodišnjeg safarija, a dio njih možete vidjeti i u našoj galeriji.

Ovogodišnji organizatori foto safarija su planinarsko društvo Društvo prijatelja prirode i Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije u suradnji s portalom Volim Ivanić, Hrvatskim šumama – UŠP Zagreb - Odjelom ekologije, Šumarijom Novoselec, Turističkom zajednicom Grada Ivanić-Grada i Gradom Ivanić-Gradom.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do 27. travnja 2022. godine na e-mail: depepe@gmail.com ili na broj telefona: 091/4975-404.