Prijava

Vaša prijava

Jurjevo u Pušći


U sklopu manifestacije „Jurjevo u Pušći“ otvoreno je malonogometno igralište s umjetnom travom, poklon Općine NK Pušća u prigodi 75. obljetnice ove sportske udruge.

„Nema ljepšeg poklona od toliko potrebnoga pomoćnog igrališta na kojemu će, vjerujem, stasati nove generacije sjajnih sportaša“, rekao je načelnik Pušće Filip Bernardić, dodavši da je ponosan na 120 mališana u školi nogometa. Rekao je i da te lijepe sportske priče ne bi bilo da važnost gradnje igrališta nije prepoznala Zagrebačka županija, koja je osigurala dio potrebnih sredstava.

„Ovim igralištem zahvaljujemo skupini entuzijasta koja vodi, na volonterskoj bazi, naš nogometni klub“, rekao je Bernardić.

Gradnja igrališta koštala je 625.000 kuna, od čega je Županija osigurala 350.000 kuna. Zajedno su ga otvorili načelnik Bernardić i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović. Predsjednica Skupštine prisustvovala je i otvorenju manifestacije „Jurjevo u Pušći“.

„Veseli što su u nju uključene sve skupine društva. I do sada smo pratili vaš rad, bit će tako i ubuduće. Pušća je mala općina velikog srca i širokih dječjih osmjeha“, istaknula je Glasnović.

Manifestaciju zajedno organiziraju Općina i Turistička zajednica „Savsko sutlanska dolina i brigi“.

„Želimo da ona postane prepoznatljiv događaj u našemu kraju. Ona je spoj kulturnih, edukativnih i zabavnih sadržaja. Potrudit ćemo se da iduće godine bude još sadržajnija“, rekao je Bernardić, čija je Općina, s početkom ove godine postala sastavni dio TZ „Savsko sutlanska dolina i brigi“.

U ime predsjednika Hrvatskoga sabora otvorenju manifestacije prisustvovao je saborski zastupnik Mato Čičak, poručivši općinskome vodstvu da priprema projekte koji će se u budućem razdoblju moći realizirati bespovratnim europskom novcem, a koji je, kroz Program oporavka i otpornosti, osigurala Vlada RH.