Prijava

Vaša prijava

U Samoboru predstavljena „Večernjakova biciklijada“


Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, samoborska gradonačelnica Petra Škrobot i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić predstavili su danas na konferenciji za medije program jubilarne 40. „Večernjakove biciklijade“ koja će oživiti poznatu biciklističku rutu Zagreb – Samobor.

Start će biti u subotu, 11. lipnja na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu u 10 sati, a cilj na samoborskom Vugrinščaku gdje sve bicikliste i posjetitelje čeka bogat zabavni program. Svi zainteresirani mogu se već sada besplatno prijaviti putem portala vecernji.hr.

Ruta kojom će biciklisti voziti dugačka je 21 kilometar, a za sve sudionike na cilju će biti pripremljen bogat zabavni program, upotpunjen vrhunskom gastro ponudom, program za djecu te otvoreno kupalište.

„Zagrebačka županija sa zadovoljstvom je prihvatila biti sudomaćinom ove najdugovječnije biciklističko-rekreacijske utrke u Republici Hrvatskoj. Godišnje organiziramo preko 300 manifestacija od kojih su mnoge od njih sportskog karaktera stoga sam uvjeren da će odaziv biti velik“, rekao je Kolarec pozvavši pritom žitelje Zagrebačke županije i goste da u slobodno vrijeme istraže Zagrebačku županiju i brojne uređene biciklističke staze koje ona nudi.

Gradonačelnica Škrobot podsjetila je pak da je povratak „Večernjakove biciklijade“ bila jedna od velikih želja Samoboraca te zahvalila Večernjem listu i županiji koji su inicirali sastanak i krenuli u organizaciju ove manifestacije kako bi se 11. lipnja ona vratila u Samobor.

Dražen Klarić izrazio je i veliko zadovoljstvo činjenicom da se Biciklijada u svom jubilarnom izdanju vratila na svoje ishodište te da se radi o jednom od glavnih brendova Večernjaka, uz Večernjakovu ružu.

Naime, kao što je 1979. godine održana prva „Večernjakova biciklijada“ s ciljem pokretanja građana na tjelesnu aktivnost, stvaranja navike bavljenja sportom, unapređenja zdravlja i poticanja boravka u prirodi, tako će i ove godine rekreacija i druženje biti u prvom planu.

 

Foto: Robert Anić/Pixsell