Prijava

Vaša prijava

Učenici još jedne škole u Zagrebačkoj županiji obišli jedinstvenu izložbu smještenu u autobusu


Umjesto s putnicima, na jaskansko osnovnoškolsko parkiralište stigao je autobus s blagom jadranskog podmorja – točnije s 225 eksponata ljuštura jadranskih školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava, koralja i bodljikaša. Izložba je to koju je Zagrebačka županija poklonila jaskanskim osnovnoškolcima, a čija je autorica i sama nekadašnja učenica OŠ Ljubo Babić Doris Dajić.

Učenicima se u obilasku izložbe pridružio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović. „Prekrasno je vidjeti kakvo se sve blago skriva u našem moru! Ovo je šesta škola čijim učenicima Zagrebačka županija poklanja ovu izložbu s ciljem da ih upozna s ljepotama iz jadranskih dubina, ali i da ih potakne da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bioraznolikosti u našem Jadranu“, rekao je Tomljenović.

Uz jaskanske osnovnoškolce, izložbu su ove godine pogledali učenici OŠ Vladimira Deščaka u Novakima i OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu, a prošle školske godine učenici OŠ Slavka Kolara u Kravarskom, OŠ Ivana Benkovića u Dugom Selu i OŠ Pavla Belasa u Brdovcu.

„Za nas koji se trudimo učenicima ponuditi što kvalitetnije sadržaje, ovakav projekt mnogo znači, pa ovom prilikom zahvaljujem Zagrebačkoj županiji što je, po tko zna koji put, uložila novac u najbolju investiciju, a to su učenici“, rekla je ravnateljica OŠ Ljubo Babić, Sanja Sertić.

Autorica izložbe Doris Dajić istaknula je kako je izložba spremna za obilazak škola diljem Hrvatske. „Pozivam sve županije da se kao i Zagrebačka županija odazovu ovom projektu od kojega će učenici, nastavnici i roditelji, a posebno priroda, imati veliku korist“, istaknula je Dajić dodavši kako organiziranje odlaska na izložbu za samo jedan razred iziskuje značajna sredstava, dok u ovom slučaju izložba „dolazi“ učenicima, besplatna je i mogu je obići učenici, profesori i osoblje cijele škole.  

Izložbu je obišla i zamjenica gradonačelnika Jastrebarskog Nikolina Ribarić. „Za naše osnovnoškolce koji su relativno daleko od mora i ne susreću se svakodnevno s florom i faunom morskog kraja ovo je sigurno dodatna vrijednost i nešto što će im pomoći da kvalitetnije i s većim razumijevanjem usvoje ovakve sadržaje“, rekla je Ribarić.