Prijava

Vaša prijava

Obljetnica vrbovečkih vatrogasaca


Vatrogasci Vrbovca proslavili su 140. godišnjicu svoga društva. Osnovano u srpnju 1882., društvo je danas spremno odgovoriti na sve zadaće koje dolaze od gradskoga, županijskoga ili glavnoga vatrogasnog zapovjednika.

„Spremni smo na sve intervencije koje se pred nas stave“, na svečanosti je poručio Marijan Krznar, predsjednik DVD-a Vrbovec. Govoreći o povijesti društva rekao je da su vrbovečki vatrogasci, uz svoju primarnu djelatnost, bili i organizatori raznih društvenih događanja, kao i sudionici vjerskih proslava. Na njihov poticaj osnovano je 1912. pjevačko društvo "Petar Zrinski", koje i danas aktivno djeluje (HKUD "Petar Zrinski": op.a.), a u sklopu društva osnovana je 1920. i limena glazba. Znatan napredak društva, rekao je njegov predsjednik, počinje 1998. kada ono dobiva status središnje vatrogasne postrojbe grada Vrbovca.

„Počela je tada nabava novih vozila i vatrogasne opreme, a završena je i gradnja vatrogasnog doma“, rekao je Krznar. Posebnu zahvalu za sve što je učinio za vrbovečko vatrogastvo Krznar je uputio Slavku Povrlišeku, danas predsjedniku Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

U ime Hrvatske vatrogasne zajednice čestitku vrbovečkim vatrogascima uputio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Poručio je da je vatrogastvo jedan od stupova domovinske sigurnosti.

„Uz hrvatsku vojsku, branitelje i policiju, vatrogasci su ponos naše države. U požaru, poplavama, potresu, kada je tuča ili grmljavina... uvijek smo uz svoje susjede“, rekao je Tucaković, dodavši da su vatrogasci Vrbovca puno puta dokazali da su na ponos svoga grada i građana. Obljetnicu su im također čestitali gradonačelnik Denis Kralj i predsjednik VZ-a Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, a u ime Županije zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Vi ste najjača operativna snaga naših gradova i općina. Bezbroj puta ste pokazali hrabrost, bili ste 'uvijek tu' kada su naši žitelji trebali vašu pomoć. Djelima ste pokazali da se svaka kuna uložena u vatrogastvo deseterostruko vraća“, rekao je Kolarec.