Prijava

Vaša prijava

Čamcima od Struge do Oborova


Dvadesetak čamaca s osamdesetak 'lađara' sudjelovalo je u ovogodišnjem 12. Spustu rijekom Savom, turističko-ekološko-edukacijskoj regati kojoj je cilj vratiti život na rijeku. Organizirali su je „Joborovski kormorani“ i TZ Općine Rugvica.

„Krenuli smo, prije 12 godina, od Rugvice do Oborova, sada krećemo s ovog našeg prekrasnog otoka u Strugi, za kojega mnogi do prije par godina nisu ni znali da postoji. Organiziramo razne aktivnosti 'na Savi', a nedavno smo osnovali i udrugu 'Horugva' koja će se, uz ostalo, baviti i organizacijom događanja na ovome otoku, poput koncerata i filmskih projekcija“, ispričao je načelnik Rugvice Mato Čičak. Predrag Škarika, pokretač ovoga događanja, još jednom je ustvrdio da ljude, a posebno djecu, treba vratiti na Savu i njezine obale.

„Mlade trebamo naučiti da žive ekologiju, da vole i čuvaju rijeku, da je čistu i bistru ostave budućim naraštajima“, komentirao je. Vodostaj Save ove je godine bio izuzetno nizak: - 254 cm.

„Ovogodišnji spust je za dečke koji znaju vodu, koji su 'na njoj doma'“, komentirao je Škarika.

U jednom od čamaca bio je i zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Dojam je odličan. Prekrasna priroda dodatna je prilika za razvoj ovoga područja. Velika je stvar u aktivnosti na Savi uključiti i djecu. Od početka ih treba učiti što imaju oko sebe. Sava je veliki turistički potencijal kojega tek počinjemo iskorištavati“, rekao je Tomljenović.