Prijava

Vaša prijava

Video-priča o dobitnicima javnih priznanja: Tomislav Kralj


Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije – 17. srpnja, Povelja Zagrebačke županije uručena je mladom poljoprivredniku iz Vrbovca, Tomislavu Kralju.

Obitelj Kralj generacijama se, od 70-ih godina prošlog stoljeća, bavi proizvodnjom mlijeka i mljekarskih proizvoda, a dugogodišnju mljekarsku tradiciju svojih predaka nastavio je i Tomislav Kralj. U posljednjih 20 godina 46 muznih krava na gospodarstvu obitelji Kralj godišnje proizvede više od 400 000 litara mlijeka, što ga čini vodećim u proizvodnji mlijeka u Zagrebačkoj županiji.

„Ja sam četvrta generacija proizvođača mlijeka, pradjed je krenuo, a svojevremeno je moj otac imao najjaču proizvodnju mlijeka u Hrvatskoj gledano po litraži od 10 000 litara po kravi“, rekao je Kralj koji je po struci stručni prvostupnik, inženjer poljoprivrede specijaliziran za uzgoj domaćih životinja. „Imamo gotov projekt za novu staju, javljamo se na mjeru 4.1.1. za mljekarstvo, u pitanju je nova staja, robotizirana, poluotvorenog tipa, vrlo moderna. Plan je dobiti 12 000 litara po kravi i loviti neke rekorde koji se ostvaruju u Nizozemskoj i Njemačkoj i očekujem da ćemo to ostvariti kroz nekih pet godina“, rekao je o planovima za daljnji rast i razvoj Kralj.

Više o ovom vrijednom poljoprivredniku saznajte u VIDEU.