Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Dubravica


Uoči blagdana sv. Ane, općinske zaštitnice, Općina Dubravica proslavila je svoj Dan.

Tom je prigodom svečano otvorena novosagrađena poslovna zgrada u kojoj prostor dijele ambulanta Doma zdravlja Zagrebačke županije u prizemlju te poduzetnički inkubator na katu. Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja ove zgrade iznosi 6,6 milijuna kuna, od čega udio sufinanciranja Zagrebačke županije iznosi skoro pa 2,8 milijuna kuna.

„Tri godine smo projektirali i gradili ovu zgradu koju ostavljamo generacijama koje dolaze“, rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof naglasivši da vrijednost ovog projekta premašuje tri izvorna proračuna ove male općine te da on ne bi bio realiziran bez podrške Zagrebačke županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva državne imovine.

U ime Zagrebačke županije poslovnu zgradu među prvima je obišao zamjenik župana Damir Tomljenović. „Zagrebačka županija prepoznala je potrebu za ovakvom investicijom te uložila znatna sredstva u njenu realizaciju, a sve s ciljem ravnomjernog razvoja naše županije“, rekao je Tomljenović istaknuvši da će nova ambulanta, koja će pružati opću/obiteljsku medicinu i stomatološku zdravstvenu zaštitu, osigurati kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu žiteljima ovog kraja.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić izjavio je da je primarna zdravstvena zaštita prvi stup zdravstva i prvi kontakt stanovništva sa zdravstvom te najavio na državnoj razini EU ulaganje u zdravstvo u iznosu od 5 milijardi kuna u narednih 7 godina.

Dan Općine obilježen je i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća na kojoj je proslavljena 27. godišnjica njezina ustroja, a tom je prigodom Zagrebačkoj županiji uručena Zahvalnica za financijsku potporu pri izgradnji Poduzetničkog inkubatora u Dubravici te ostale komunalne infrastrukture općine Dubravica.