Prijava

Vaša prijava

20. Ljetni volonterski kamp u Specijalnoj bolnici Gornja Bistra


U perivoju Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra održano je svečano misno slavlje u sklopu 20. Ljetnog volonterskog kampa u organizaciji Bolnice, Međunarodne zaklade „Il giardino delle rose blu“ (Vrt plavih ruža) i njihove hrvatske podružnice – Udruge „Vrt plavih ruža“.

Ljetni volonterski kamp održao se nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, a sudjelovalo je 70-ak hrvatskih i talijanskih volontera koji su sa štićenicima ove bolnice provodili svoje slobodno vrijeme kroz igru i vježbu. Kamp se održavao od 1. do 10. kolovoza, a osim za vrijeme ljetnih praznika i godišnjih odmora, volonteri ove Zadruge i Udruge kroz cijelu godinu volontiraju u Specijalnoj bolnici.

U ime Zagrebačke županije volonterima se zahvalio zamjenik župana Ervin Kolarec. „Hvala Vam što dajete sebe, svoje slobodno vrijeme, energiju i prijateljstvo kako biste barem malo olakšali i uljepšali svakodnevnicu malim pacijentima ove jedinstvene bolnice koja brine o djeci i mladima s kroničnim oboljenjima iz cijele Republike Hrvatske“, izjavio je Kolarec dodavši da je njihov angažman od velike pomoći i osoblju bolnice.

Nakon misnog slavlja, za sve okupljene je upriličena plesna predstava i lirska opera „Visionary Opera“ inspirirana suvremenom umjetnošću.


U Goricu stiže Lokomotiva, dijelimo karte!

Živjeti zdravo