Prijava

Vaša prijava

DVD Kurilovec proslavio 110. godišnjicu osnutka


Vatrogasci Kurilovca, gradske četvrti Velike Gorice, proslavili su 110. godišnjicu svoga društva. Osnovano kao vatrogasno društvo Zemljišne zajednice Plemenite opčine Turopoljske, društvo danas ima 110 članova, isto koliko i godina.

„Za nas je ovo veliki jubilej, u 110 godina društva utkano je puno rada, znoja i tolerancije, a ponajviše ljubavi prema vatrogastvu. Može li biti veće plaće od ispunjenog srca kada se pomogne čovjeku u nevolji?! Naš rad nema cijene, ima samo veliko srce koje kuca za vatrogastvo“, rekla je predsjednica društva Višnja Jančić.

U ime Zagrebačke županije proslavi je prisustvovao zamjenik župana Ervin Kolarec. Čestitao je vatrogascima na hrabrosti i požrtvovnosti i svemu što čine da pomognu osobama u nevolji.

„Vi ste snaga!“, poručio je Kolarec. Rekao je da Županija redovito pomaže projekte i programe vatrogasaca, tako je i DVD-u Kurilovec financijski pomogla prilikom nabave navalnoga vozila, a pomoći će, obećao je Kolarec, i uređenje kuhinje vatrogasnoga doma.

U ime VZ Zagrebačke županije jubilej vatrogascima Kurilovca čestitao je županijski vatrogasni zapovjednik Boris Fabijančić.