Prijava

Vaša prijava

Promovirana knjiga „Nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji“


Promocijom knjige „Nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji“ obilježen je Dan Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije. O knjizi su govorila dvojica njezinih autora - Filip Škiljan i Kristijan Lewis. Treći autor knjige je Hrvoje Petrić. Salih Huremović, predsjednik Koordinacije, rekao je da su nacionalne manjine osjećale potrebu podsjetiti na gradnju identiteta današnjega prostora Zagrebačke županije kroz povijest, a u kojemu su i same sudjelovale.

„Želimo da šira javnost što više dozna o nama. Da zna što danas radimo, na koji način doprinosimo boljitku naše zajednice i društva u kojemu živimo“, rekao je Huremović.

Na prostoru Zagrebačke županije danas žive pripadnici 21 nacionalne manjine, a devet manjina, svojom brojnošću, ostvaruje pravo biranja svojih Vijeća i predstavnika.

„Želim da Zagrebačka županija ostane primjer razumijevanja i uvažavanja nacionalnih manjina. Želim da kroz vaše buduće programe animirate mlade da budu ponosni na svoja prezimena i podrijetlo“, poručila je predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović, dodavši da je ponosna na međusobnu suradnju nacionalnih manjina, kojima će Zagrebačka županija, poručila je, uvijek biti partner, suradnik i prijatelj.