Prijava

Vaša prijava

Održana Konferencija županija


Hrvatska zajednica županija i ove godine u suradnji s tvrtkom LIBUSOFT CICOM d.o.o. organizira Konferenciju županija u sklopu LC Konferencije Panorama koja se održava od 20. – 23. rujna u hotelu Antunović u Zagrebu.

Konferencija županija otvorena je jučer, a više od 150 sudionika moglo je doznati sve relevantne informacije vezane uz novu Uredbu o uredskom poslovanju, analizu financiranja županijskih razvojnih agencija, poboljšanje i unapređenje sustava unutarnjih kontrola u javnom sektoru, alate transparentnosti u cilju bolje komunikacije s građanima, fundraising u službi razvoja organizacija civilnog društva, digitalizaciju javne uprave, upravljanje gospodarskim razvojem županija, a poseban naglasak bio je na dvojnom iskazivanju valuta i uvođenju eura.

Uvodno se prisutnima obratila ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak koja je istaknula da kohezijska politika, kao najveća investicijska politika Europske unije, za cilj ima smanjenje teritorijalnih i socijalnih nejednakosti. Kao predavačica i panelistica na Konferenciji je sudjelovala i pročelnica za financije u Zagrebačkoj županiji Marina Čolig koja je održala izlaganje na temu „Osvrt na prvih mjesec dana dvojnog iskazivanja cijena i drugih novčanih iskaza u kunama i eurima na primjeru županija“.

„Sve županije su spremno dočekale dvojno iskazivanje valuta, a tome su uvelike doprinijele temeljite i dugotrajne pripreme i s Ministarstvom financija i na razini Hrvatske zajednice županije te suradnja s informatičkim tvrtkama koje su tehnički odradile velik dio posla“, rekla je Čolig istaknuvši da se problemi ne očekuju ni nakon 1. siječnja 2023. godine.