Prijava

Vaša prijava

Bučijada u Ivanić-Gradu


Kraljica jeseni dolazi na svoje! Jedna od najvećih turističko-gastronomskih manifestacija u Zagrebačkoj županiji „Bučijada“ održava se od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine u Ivanić-Gradu.

Tradicionalna manifestacija održava se 18. godinu zaredom, a posjetitelje očekuju brojni proizvođači bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda. Kum ovogodišnje Bučijade je sportski novinar, rodom iz Ivanić-Grada, Marko Šepat.

Za posjetitelje su organizirani brojni zabavni sadržaji, igraonice, radionice i natjecanja za najmlađe, koncerti te bogata gastro ponuda jela od buča poput bučnice, juhe od buče, kremšnita od buče i ostalih delikatesa od buče . Detaljan program događanja možete vidjeti ovdje.

Svečano otvorenje Bučijade bit će u subotu, 1. listopada 2022. godine na glavnoj pozornici u centru Ivanić-Grada (Trg Vladimira Nazora) s početkom u 11:00 sati.

U ime Zagrebačke županije, tradicionalnog pokrovitelja Bučijade, svečanosti otvorenja nazočit će zamjenik župana Damir Tomljenović.

Inače, na Bučijadu, osim vlastitim prijevozom, posjetitelji će mogu doći i popularnim izletničkim vlakom „Bučko-express“ koji polazi u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada u 9:20 sati sa zagrebačkog Glavnog kolodvora. Povratak za Zagreb predviđen je u 17:25 sati. Cijena povratne prijevozne karte iznosi 25 kuna, dok se djeca do 6 godina voze besplatno.