Prijava

Vaša prijava

Umirovljenici obilježili Međunarodni dan starijih osoba


Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije obilježila je Međunarodni dan starijih osoba okupivši predstavnike svih umirovljeničkih udruga koje djeluju na prostoru županije. Domaćin ovogodišnje svečanosti bila je Udruga umirovljenika općine Rugvica.

„Organizirali smo niz radionica i edukacija u našim općinskim i gradskim udrugama, a svakako najveće događanje bili su sportski susreti umirovljenika koje smo ove godine održali u Dugom Selu. Nedavno smo imali stručno predavanje o zdravlju i edukaciju o nasljeđivanju i oporukama što je bilo posebno zanimljivo“, rekao je Josip Jakopač, predsjednik Zajednice, istaknuvši kako sve te aktivnosti mogu provoditi zahvaljujući sredstvima koja im osigurava Županija.

Da će i u budućnosti moći računati na podršku Zagrebačke županije umirovljenicima je rekao zamjenik župana Damir Tomljenović. „Niz godina svojim ste radom pridonosili društvu, a najmanje što možemo učiniti je osigurati da kroz Zajednicu imate mogućnosti za druženje, rekreaciju i druge aktivnosti“, naglasio je Tomljenović istaknuvši kako Zagrebačka županija svake godine osigurava preko milijun kuna za programe Zajednice.

„Brigu i skrb za starije osobe, naročito one koje žive u samačkim domaćinstvima osigurali smo i kroz sufinanciranje programa 'Pomoć u kući', koji se provodi na području općina Pisarovina, Pokupsko i Žumberak, s obzirom da je u ovim općinama najveći broj staračkih samačkih domaćinstava. Samo u ovoj godini Županija je za taj program osigurala 430.000 kn“, rekao je Tomljenović.

Inače, Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije okuplja 9 gradskih i 19 općinskih organizacija, a ukupno broji oko 21 tisuću članova.