Prijava

Vaša prijava

Štruklijada, štrudlijada, kestenijada


Gotovo šezdeset izlagača sudjelovalo je protekloga vikenda na 13. Štruklijadi, štrudlijadi i kestenijadi u Mariji Gorici.

„Ovom manifestacijom želimo zadržati tradiciju našega kraja i mladima pokazati kako su se nekada pripremali štrukli i štrudle. A i kestene smo zaboravili peći... Prilika je ovo za ugodno druženje, na koje su svi dobrodošli“, prokomentirala je Marica Jančić, načelnica Marije Gorice. Manifestaciju je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, rekavši da cijeni napore koje poduzima Općina Marija Gorica kako bi zajednica bila životna, kreativna i vrijedna. U ime Županije prisutan je bio zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Kroz ovu manifestaciju njegujemo našu kulturu, baštinu i tradiciju. Kao i dosad, ona će i ubuduće imati podršku Županije“, ustvrdio je Kolarec.

Marijagorička štruklijada, štrudlijada i kestenijada najposjećenija je turistička manifestacija u zaprešićkom kraju u drugoj polovici listopada. Zajedno je organiziraju udruge "Marijagorička zipka" i "Trsje" i Turistička zajednica "Savsko sutlanska dolina i brigi".