Prijava

Vaša prijava

Novi radni strojevi Županijskih cesta Zagrebačke županije


S više od 7,5 milijuna kuna, Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. (ŽC) obnovit će u ovoj godini mehanizaciju i gospodarska vozila.

U prvoj fazi nabavljena su tri nova radna stroja, tzv. kombinirke (kombinirani utovarivač rovokopač) u vrijednosti gotovo 3 milijuna kuna koji će se koristiti u redovnom i izvanrednom održavanju cestovne infrastrukture, a najviše na održavanju cestovnih jaraka, bankina, iskopa, utovaru, istovaru rasutih materijala i razastiranju tampona i dr. uz državne, županijske i lokalne ceste na području triju županija - Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke.

Ključeve novonabavljene mehanizacije vozačima je danas, u sjedištu ŽC-a u Goričici (grad Sveti Ivan Zelina) uručio zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Drago mi je da Županijske ceste Zagrebačke županije rade na pomlađivanju voznog parka i da se ulažu znatna sredstva u mehanizaciju i vozila za održavanje cesta. Ova, kao i buduća ulaganja znak su da tvrtka dobro posluje“, rekao je Tomljenović.

„Do sredine studenoga očekujemo još isporuku tegljača s poluprikolicom i dva specijalna vozila Unimog s opremom za zimsko i ljetno održavanje, dva ophodarska vozila i jedno cestarsko vozilo“, rekao je direktor ŽC-a Tomislav Bačanek dodavši kako je u planu izgradnja dviju solarnih elektrana – jedne u sjedištu ŽC-a u Goričici i druge na prostoru asfaltne baze u Gradečkom Pavlovcu.

„Županijske ceste Zagrebačke županije na području tri županije održavaju gotovo tri tisuće kilometara prometnica, a zahvaljujući ovakvim investicijama nastojati ćemo održati konkurentnost i operativnost našeg poslovanja“, rekao je Bačanek.