Prijava

Vaša prijava

Pisarovina proslavila Dan općine


Dan općine, na blagdan svoga zaštitnika sv. Martina, proslavila je Pisarovina.

„Među najznačajnijim projektima svakako su završetak izgradnje infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Pisarovina ukupne vrijednosti 14,2 milijuna kuna, a završena je i prva faza izgradnje kolektorske mreže u Donjoj Pisarovini. Također, zahvaljujući interventnim sredstvima Vlade RH i Zagrebačke županije sanirali smo oštećenja od potresa na privatnim objektima te društvenoj i prometnoj infrastrukturi“, istaknuo je ovom prigodom općinski načelnik Tomo Kovačić.

Govoreći o planovima daljnjeg razvoja Općine naglasio je projekt proširenja postojećeg vrtića za dodatna dva vrtićka odjeljenja, za što je kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti osigurano 2,4 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost radova 5 milijuna kuna.

U ime Zagrebačke županije Danu općine Pisarovina nazočio je zamjenik župana Damir Tomljenović koji je naglasio važnost ulaganja u poduzetničke zone, kako na području Općine Pisarovina, tako i na području cijele Zagrebačke županije. „Rezultat takvog promišljanja i ulaganja je niz eminentnih europskih tvrtki koje naročito posljednjih godina dolaze ovdje i ulažu u Zagrebačku županiju. U skladu s time razvijamo i centre kompetentnosti koji će u skladu s novim tehnologijama educirati buduće stručnjake, upravo kakvi se danas na tržištu rada traže“, istaknuo je Tomljenović.

Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, posebno je istaknuo dva važna projekta na području općine Pisarovina iz sustava vodnog gospodarstva – projekt Donja Pisarovina vrijednosti 11,5 milijuna kuna te projekt izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Objavio je i da je Općina uspješno aplicirala za sufinanciranje projektne dokumentacije, putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za ugradnju solara.

Tijekom svečanosti dodijeljene su nagrade i zahvalnice svima onima koji su pridonijeli razvoju Općine Pisarovina, a među dobitnicima su bili i Dom zdravlja Zagrebačke županije te Razvojna agencija Zagrebačke županije.

Povodom Dana općine postavljen je i kamen temeljac proizvodnog pogona tvrtke Jel-Tom, nagrađivane tvrtke s tridesetogodišnjim iskustvom koja je poznata po proizvodima za zaštitu od poplava od PVC tkanina, ali i inovativnim rješenjima kojima izrađuju sve vrste šatora, cerada, hala,… Ukupna vrijednost investicije je 6,5 milijuna kuna, od čega se sredstvima EU fondova financira 3,9 milijuna kuna.