Prijava

Vaša prijava

Brckovljani proslavili Dan općine


Polaganjem vijenaca kod spomenika braniteljima te svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan općine Brckovljani i blagdan svetog Brcka, zaštitnika župe.

„Godina 2022. ostat će velikim slovima upisana u povijesti naše Općine, jer smo sjedište premjestili na naš teritorij u novu modernu općinsku zgradu, stvorivši tako uvjete za bolji rad čime smo općinu približili svim mještanima“ istaknuo je načelnik Tihomir Đuras, dodavši kako Općina značajna sredstva ulaže u komunalnu i društvenu infrastrukturu.

Najavio je i gradnju dvaju dječjih vrtića u Božjakovini i Lupoglavu za koje je Općina putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dobila 9,8 milijuna kuna. „Izgradnjom ovih vrtića dobit ćemo novih 150 mjesta u vrtićkim skupinama, a sve u cilju poboljšanja predškolskog odgoja u našoj općini. Također, Na mjeri 7.4.1. ostvarili smo maksimalnu potporu od 7,5 milijuna kuna za izgradnju tržnice, čime ćemo vjerujem izmijeniti vizuru naših Brckovljana te dobiti novo mjesto za druženje, a OPG-ovima dati mogućnost za prodaju njihovih proizvoda“, naglasio je Đuras.

U ime Zagrebačke županije na svečanoj sjednici obratio se zamjenik župana Damir Tomljenović. „Zagrebačka županija već dugi niz godina ulaže u gospodarstvo, intenzivno se ulaže u gospodarske zone, a intenzivan je i dolazak svjetskih eminentnih poduzeća u iste te zone. Gospodarstvenici su ti koji pune županijski i općinski proračun i omogućuju nam daljnja ulaganja i razvoj“, rekao je Tomljenović naglasivši i važnost pripreme EU projekata. „To je najbrži način da se još bolje razvijemo, da zadržimo stanovništvo na ruralnim prostorima, da se ravnomjerno razvijamo“, istaknuo je Tomljenović.

Okupljenima su se obratili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mato Čičak, ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije, te izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Melita Mulić.

Na sjednici su uručena i Javna priznanja istaknutim pojedincima koji su doprinijeli razvoju općine.

Nagrade za životno djelo primili su dugogodišnji ravnatelj Osnovne škole Stjepan Radić Jure Mišković i posthumno Dragutin Šodec za njegovanje kulturnih običaja Općine Brckovljani kroz likovnu umjetnost i stvaralaštvo. Zahvalnice Općine Brckovljani uručene su najuspješnijim članicama Karate kluba Brckovljani – Temiji Palinkaš, Riti Golubić i Luciji Ferenček, dok je Zahvalnicu primila Udruga Hrvatski vitezovi – ratni veterani ’91 Brckovljani za doprinos u ostvarivanju prava sudionika Domovinskog rata. Priznanje Općine Brckovljani primio je Nogometni klub Brcko za uspješne rezultate i rad s mlađim kategorijama u sezoni 2021./2022.