Prijava

Vaša prijava

Krsna slava Vijeća srpske nacionalne manjine


Krsnu slavu sv. Mihaela arkanđela (Aranđelovdan) proslavilo je Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije. Uvodno je održana svečana sjednica Vijeća na kojoj je podneseno izvješće o njegovu radu u ovoj godini i iznesen plan rada za 2023., u kojoj će se održati izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina.

„Posvetit ćemo punu pažnju izborima kako bi se njima odazvao što veći broj srpske populacije“, rekao je potpredsjednik Vijeća Dragan Geratović, dodavši da su u idućoj godini planira povezivanje Vijeća srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije s jednim od gradova u Srbiji, najvjerojatnije Somborom. U ime Zagrebačke županije proslavi Aranđelovdana, upriličenoj u Velikoj Gorici, prisustvovala je predsjednica Skupštine Martina Glasnović.

„Naše ćemo odnose i dalje graditi uz puno razumijevanja. Veselim se svakom novom susretu“, rekla je predsjednica Skupštine.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su članovi pjevačke grupe SKD-a "Prosvjeta" iz Zagreba i Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Brdo Kranj" iz Slovenije. Slavski kolač posvetio je otac Đorđe Filipović.