Prijava

Vaša prijava

Advent u Zagrebačkoj županiji


Paljenjem prve adventske svijeće diljem Zagrebačke županije započeo je niz događanja, a mi vam donosimo dio blagdanske čarolije zelenog zagrebačkog prstena u iščekivanju najradosnijeg kršćanskog blagdana, Božića.

Klizališta na trgovima, predstave, koncerti, izložbe, božićni sajmovi, kuhano vino uz nezaobilazne slastice i zimske delicije samo su mali dio bogate ovogodišnje ponude u gradovima i općinama diljem Zagrebačke županije, a mi vam donosimo samo dio čarolije adventa.

U Velikoj Gorici svakako valja posjetiti Park plemenite općine turopoljske gdje se 4. prosinca otvara Božićno selo, dok će mališane na blagdan njihova omiljenog sveca – Nikole biti organizirano besplatno klizanje, a posjetit će ih i sam sv. Nikola uz pratnju manje popularnog Krampusa. Kroz advent bit će i brojnih koncerata, predstava i radionica, dok će na blagdan sv. Lucije i Dan grada biti besplatna filmska projekcija, koncert i vatromet.

Iz Zaprešića najavljuju kako će šetnicom zavladati vojska slatkiša, kolačića i drugih šarenih slastica predvođena generalom Najslađim, a veliki dio programa bit će namijenjen upravo djeci koji će imati priliku „otputovati“ na Sjeverni Pol, u topli dom Bake Mraz koja za njih priprema puno kreativnih radionica i animacija. Tu još i klizalište kao i niz koncerata poznatih izvođača.

I ove će zime Jaskanci uživati u blagdanskom ugođaju. Zbog radova na obnovi dvorca, klizalište se seli na prostor Sajmišta, i to od 9. prosinca do 8. siječnja. Uz božićni ugođaj na ledu i glazbu naći će se i prigodna gastro ponuda. Tu su i sportske aktivnosti - škola klizanja za djecu vrtićkog i školskog uzrasta, kao i škola hokeja za osnovnoškolce.

U vrijeme Adventa zasigurno najraspjevaniji grad u županiji bit će Samobor gdje će se održati niz koncerata. U samom srcu grada smjestilo se klizalište, raskošno ukrašene ulice, prolazi i trgovi idealni su za fotografiranje, a oni najmlađi moći će u kućici napisati pismo Djedu Božićnjaku.

U nizu „selfija“ sada je vrijeme i za onaj s Djedicom i to u Dugom Selu gdje će se peći i keksići za sobove Djeda Mraza. Niz glazbenih događanja, radionica kao i kuhanje blagdanskog gulaša očekuje vas u gradu sv. Martina na „Adventu na kleti“.

U Svetom Ivanu Zelini posjetitelji će uživati u bogatom programu koji uključuje razne predstave, priredbe radionice i prigodne koncerte. Viteški advent, bal prinčeva i princeza, mini disco samo su dio božićnog ugođaja koji će svojim dolaskom upotpuniti 17. prosinca Djed Božićnjak na motoru.

Ovogodišnji Advent u Ivanić-Gradu nudi bogat program uz mnoštvo radionica izrade božićnih ukrasa, sajmova i koncerata. Tu je i zimska olimpijada i karaoke za djecu, mini disco za klince i klinceze te nezaobilazni susret s Djedom Mrazom. U petak, 22. prosinca u crkvi sv. Petra apostola bit će uprizorene žive jaslice.

U Svetoj Nedelji počeli su „Zimski cajti“, a uz pregršt dobre zabave i glazbenih nastupa organizirane su kreativne radionice i igraonice za djecu, a posebno su maštoviti programi vezani uz svetonedeljsko klizalište koje nudi spuštanje niz ledeni tobogan, olimpijadu na ledu, vesele klizaonice i školu klizanja.

Trg Petra Zrinskog u Vrbovcu središnje je mjesto za brojna blagdanska događanja od kojih će zasigurno pažnju privući učenici kuhari Srednje škole Vrbovec i članovi učeničke zadruge „Vida“ koji će pripremati germ knedle u umaku, Vrbovečku peru i sitne kolače. Tu je niz zabavnih sadržaja, veliko klizalište, a u nedjelju, 4. prosinca dolazi sv. Nikola.

Uživajte u čaroliji Adventa i iskusite zimsku bajku zelenog zagrebačkog prstena.

Detalje svih adventa potražite na internetskim stranicama i društvenim mrežama naših gradova i općina.