Prijava

Vaša prijava

Općina Bistra proslavila svoj Dan


Povodom obilježavanja Dana općine Bistra i Župe Bistra održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća na kojoj je načelnik Danijel Drviš najavio novi val investicija na tom području.

„Na proljeće očekujemo završetak radova na najvećoj investiciji u povijesti Općine Bistra, a to je izgradnja novih 35 km kanalizacijske mreže vrijedne preko 108 milijuna kuna. Završetkom ovih radova steći će se uvjeti da se 90% domaćinstava može priključiti na mrežu“, rekao je Drviš najavivši kao najveći izazov u narednom razdoblju izgradnju novog područnog vrtića i, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, nove školske dvodijelne sportske dvorane.

Načelnik Drviš najavio je i krajem sljedeće godine završetak 12 milijuna kuna vrijednog EU projekta prenamjene i obnove zgrade stare škole u Poljanici Bistranskoj koja će postati Ekomuzej.

U ime Zagrebačke županije prisutnima se obratio zamjenik župana Ervin Kolarec, koji je ovom prigodom bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

„Općina Bistra je jedna od najuspješnijih općina u Republici Hrvatskoj i na to smo kao Županija ponosni, a sigurno je Županija i u prijašnjim godinama dala snažan obol da bi ovi rezultati danas bili na ovoj razini“, rekao je Kolarec dodavši da Zagrebačka županija predano radi na tome da sve njene općine dosegnu standard gradova.

„Posebno želim pohvaliti napor Općine Bistra da povuče značajna EU sredstva za projekte“, rekao je Kolarec pohvalivši pritom sinergijsku suradnju svih razina vlasti od lokalne do županijske i nacionalne zahvaljujući čemu su ostvareni mnogi veliki projekti.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i javna priznanja Općine Bistra u 2022. godini. Ovogodišnji dobitnici su Planinarsko društvo Bistra, Nogometni klub Bistra, Barica Špoljar, Miro Prskalo, Perica Novosel, Jan Flegar, Marko Bajzec, Dino Vrban i OPG Kukec.