Prijava

Vaša prijava

Proglašeni najbolji učenici sportaši u školskoj 2021./2022. godini


Dodijeljene su nagrade najboljim učenicima sportašima u školskoj 2021./2022. godini. Svečanost je održana u OŠ Rugvica, a u ime Zagrebačke županije dodjeli je nazočila Jadranka Dujić Frlan, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo.

U konkurenciji učenika osnovnih škola, u kategoriji petih i šestih razreda najuspješniji su Dora Delić iz OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog i Vito Kadić iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora. U kategoriji sedmih i osmih razreda najbolji su Maja Košćec iz OŠ Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zeline te Ivan Vojvoda iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora.

U konkurenciji učenika srednjih škola najboljima su proglašeni Paula Lešković iz SŠ Ivan Švear iz Ivanić-Grada te Ivan Beraković iz Gimnazije Velika Gorica iz Velike Gorice. Najboljim sportašima u konkurenciji učenika s intelektualnim teškoćama proglašeni su Marta Karija iz OŠ Samobor iz Samobora, Leon Zorić, OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog, Doroteja Taritaš iz Centra za odgoj i obrazovanje iz Velike Gorice, Josip Vugec iz Centra za odgoj i obrazovanje iz Velike Gorice, Nedeljko Balog iz Centra za odgoj i obrazovanje Lug iz Bregane i Valentina Čepek iz  SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada.

Najbolja školska športska društva su ŠŠD „Jastreb“ OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog, i u konkurenciji 5. i 6. razreda i 7. i 8. razreda, i ŠŠD «GVG» GIMNAZIJE VELIKA GORICA iz Velike Gorice u konkurenciji srednjih škola.

Najbolje muške ekipe školskih sportskih društava osnovnih škola u kategoriji 5. i 6. razreda dolaze iz OŠ  „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog – ŠSD „Jastreb“ čija je ekipa osvojili 1. mjesto na državnom natjecanju u krosu, potom rukometaši ŠSD „BOGUMILAC“ iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora koji su osvojili 1. mjesto na državnom natjecanju. Najbolje ekipe u ženskoj konkurenciji u kategoriji 5. i 6. razreda dolaze iz OŠ  „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog – ŠSD „Jastreb“ koje su osvojile 2. mjesto na državnom natjecanju u krosu te ekipa iz OŠ Đure Deželića iz Ivanić-Grada - ŠSD "DEŽELIĆ" koja je zauzela 2. mjesto na državnom natjecanju u futsalu. 

Najbolje muške ekipe školskih sportskih društava osnovnih škola u kategoriji 7. i 8. razreda dolaze iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora - ŠSD „BOGUMILA TONIJA“ čija je ekipa osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju u krosu, hrvači iz OŠ Krunoslava Kutena iz Vrbovca - ŠSD „ISKRA“ koji su osvojili 1. mjesto na državnom natjecanju te atletičari iz OŠ Sveta Nedelja iz Svete Nedelje - ŠSD „ŽABAC“ koji su osvojili 1. mjesto na državnom natjecanju. U ženskoj konkurenciji najbolje ekipe školskih sportskih društava osnovnih škola u kategoriji 7. i 8. razreda dolaze iz OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog – ŠSD „JASTREB“ čije su plesačice u kategoriji sportski ples – urbani plesovi osvojile 1. mjesto na državnom natjecanju te stolnotenisačice iz OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela koje su na državnom natjecanju osvojile 1. mjesto.

Za najbolje ekipe školskih sportskih društava srednjih škola izabrane su rukometašice ŠSD „MLADOST“ iz SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada koje su osvojile 1. mjesto na državnom natjecanju te muška kros ekipa ŠSD „BUMBAR“ Ekonomske škole Velika Gorica koja je osvojila 3. mjesto na državnom natjecanju.

Priznanja su uručena i učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture. Nagradu za dugogodišnji rad u školi do mirovine primila je Katici Bunjevac (OŠ Dubrava, Dubrava). Nagradu za poseban doprinos u školskom sportu u školskoj godini 2021/22. dobili su u konkurenciji osnovnih škola Ines Bohaček (OŠ „Ljubo Babić“, Jastrebarsko), a u konkurenciji srednjih škola Gordan Polan (Gimnazija Velika Gorica, Velika Gorica). Nagradu za posebno istaknuti pedagoški rad s ciljem podizanja digniteta struke u školskoj godini 2021/2022. u konkurenciji osnovnih škola dobila je Ines Jerčinović (OŠ „Ljubo Babić“, Jastrebarsko) te u konkurenciji srednjih škola Saša Rodić (SŠ Jastrebarsko, Jastrebarsko).

Svim učenicima i profesorima iskrene čestitke na sportskim uspjesima!