Prijava

Vaša prijava

Izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice


Izvještajnu sjednicu Skupštine, u Samoboru, održala je Vatrogasna zajednice Zagrebačke županije. Usvojen je program rada te plan prihoda i rashoda za 2023., kao i pravilnik o raspodjeli sredstava premije osiguranja u idućoj godini.

„Način na koji nas Zagrebačka županija prati je način koji nas diže stepenicu više i od nas se očekuje angažman daleko veći od očekivanog. Sredstva koja dobivamo su viša nego što su zakonom predviđena, a mi to nastojimo višestruko opravdati svojim radom“, zahvalio se predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

U ime Zagrebačke županije, koja je u 2022. godini Vatrogasnoj zajednici dodijelila 4.355.000 kuna, sjednici je prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

„Vatrogastvo nema cijenu! To su naša najbolje uložena sredstva i to ste nam u svim situacijama pokazali“, poručio je Tomljenović vatrogascima istaknuvši da su protekle godine, obilježene potresima i poplavama bile naročito teške za vatrogasnu službu, no da oni tu nisu ustuknuli. „Dapače, niste djelovali samo u okvirima naše županije već ste se stavili na raspolaganje diljem Lijepe naše, a uspjeli ste nam donijeti i zlato s Vatrogasne olimpijade“, naglasio je Tomljenović.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, istaknuo je da Vatrogasna zajednica u cjelini ne bi mogla biti ovako dobra da nisu dobra dobrovoljna vatrogasna društva općina i gradova i da nije dobra suradnja sa Zagrebačkom županijom. „Čestitam vam na sjajnom plasmanu na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju, provedenim osposobljavanjima i odrađenim intervencijama. Imate sigurno jednu od najorganiziranijih vatrogasnih zajednica u Republici Hrvatskoj“, pohvalio je Tucaković.