Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Odbora za hrvatske branitelje


Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je sjednicu na kojoj su članovi informirani da je u Proračunu za 2023. godinu za braniteljsku populaciju osigurano 152.635 eura.

Najveći iznos sredstava, 79.634 eura, dodijelit će se temeljem javnog natječaja udrugama proizašlim iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Raspisivanje natječaja u planu je u prvom tromjesečju 2023. godine, a cilj je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.

Za liječenje hrvatskih branitelja u Specijalnoj bolnici Naftalan predviđeno je 53.090 eura, a time je omogućeno liječenje medicinskom rehabilitacijom za 120 hrvatskih branitelja u trajanju od 10 dana.

Također, i u 2023 u planu je svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije za što je planiran iznos od 19.911 eura.


Četvrtak – izvješće o broju oboljelih do 10 h

Državno Natjecanje iz geografije