Prijava

Vaša prijava

29 tisuća eura vrijedni poklon bonovi za uspješne učenike i mentore na državnim natjecanjima


Učenike osnovnih i srednjih škola iz Zagrebačke županije, njih 215 koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022. osvojili jedno od prva tri mjesta na predmetnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima te njihovih 103 mentora u sljedećih nekoliko dana u školama čeka iznenađenje iz Zagrebačke županije – poklon bonovi u protuvrijednosti od 133€, 93€ i 66€. Troje učenika i jedan mentor tim su povodom danas bili na prigodnom prijemu u Zagrebačkoj županiji.

Uputivši čestitke, zamjenik župana Damir Tomljenović istaknuo je kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima. „Nagrade, priznanja i medalje s državnog natjecanja posebnog su sjaja! Vaš rad, marljivost i ustrajnost u tome da ostvarite sjajne rezultate Zagrebačka županija prepoznaje i nagrađuje niz godina“, rekao je Tomljenović, posebno zahvalivši mentorima na vremenu i trudu koje posvećuju radu s učenicima pripremajući ih za državna natjecanja.

Noa Petak, učenica osmog razreda OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice, nagradu je primila za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju znanja iz hrvatskog jezika. „Natjecanje se održavalo prošle godine od 11. do 13. svibnja u Zadru, a u konkurenciji sedmih razreda natjecalo se 26 učenika iz cijele Hrvatske. Natjecanje je bilo dosta teško, tražilo se puno dodatnog gradiva, ali na kraju se pokazalo da se isplatilo vježbati i dobro pripremati s mentoricom Antoninom Briševac“, komentirala je svoj sjajan uspjeh Noa dodavši da bi ove jeseni voljela upisati Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga u Zagrebu.

Član sportske ekipe OŠ Bogumil Toni iz Samobora, koja je osvojila 1. mjesto u rukometu za učenike 5. i 6. razreda, Vito Kadić rukomet trenira zadnjih šest godina. „Nije mi teško balansirati školske obaveze i treninge jer sport volim, a dobar sam i u drugim predmetima“, rekao je Vito zahvalivši pritom Školskom sportskom savezu Zagrebačke županije na organiziranju sportskih natjecanja za učenike. „Ova nagrada Zagrebačke županije dokaz mi je da se trud isplati i velika mi je motivacija za daljnji rad“, zaključio je Vito.

Ena Jurković pohađa Glazbenu školu Jastrebarsko koja je u prosincu 2022. godine bila domaćin 60. Državnog natjecanja komornih sastava učenika i studenata glazbe, a na kojem je osvojila 1. mjesto u II. kategoriji sviranja saksofona. „Svirala sam tri izvedbe koje sam intenzivno pripremala mjesec i pol dana prije natjecanja. U tome mi je najviše pomogao moj tata koji mi je ujedno i mentor, a s kojim već godinama sviram i vježbam saksofon“, rekla je Ena.

U ime svih mentora dobitnika ovogodišnjih nagrada Zagrebačke županije, na prijemu se zahvalio Goran Jurković, profesor saksofona u Glazbenoj školi Jastrebarsko. „Zahvaljujem Županiji koja nas redovito prati i nagrađuje naše uspjehe, i učenike i mentore. Ova nagrada nam puno znači, ne samo u financijskom smislu nego i u smislu da vrednujete naš trud i zalaganje“, istaknuo je Jurković.

Inače, u protekloj školskoj godini od ukupno 215 učenika osnovnih i srednjih škola na području Zagrebačke županije, 101 učenik je osvojio prvo mjesto, 41 učenik dugo, a 73 učenika treće mjesto.