Prijava

Vaša prijava

Kreće sanacija 47 klizišta u vrijednosti 4,9 milijuna eura


Zagrebačka županija osigurala je bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti EU za sanaciju klizišta ukupne vrijednosti 4,9 milijuna eura. Riječ je o ukupno 47 klizišta koja će se sanirati na području grada Jastrebarskog te općina Brdovec, Dubravica, Marija Gorica i Pisarovina, a ugovore s izvođačima radova danas je potpisao župan Stjepan Kožić.

„S obzirom na broj lokacija, radovi su podijeljeni u šest grupa. Danas potpisujemo ugovore za pet grupa u vrijednosti 4,6 milijuna eura, a početkom ožujka bit će potpisan ugovor za posljednju grupu vrijedan 300.000 eura“, rekao je Kožić istaknuvši kako se ove godine u prometnu infrastrukturu na području Zagrebačke županije iz Fonda solidarnosti EU ulaže gotovo 64 milijuna eura.

Tako je ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Tomislav Landeka krajem siječnja ove godine u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisao ugovore za sanaciju 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 dionica županijskih i lokalnih cesta ukupne duljine oko 60 kilometara.

„Umjesto standardnih 4 klizišta godišnje, koliko si možemo priuštiti iz vlastitih sredstava, ove godine ćemo zahvaljujući sredstvima povučenim iz Fonda sanirati 82 klizišta. Pridodamo li tome ceste i mostove dolazimo do investicije koju sami ne bismo realizirali narednih 30 godina“, pojasnio je Landeka uputivši stanovnicima Županije apel za strpljenje zbog niza radova koji će podrazumijevati pojedinačna zatvaranja cesta i obilazne pravce. „Ovo je povijesna investicija i prilika koju su Zagrebačka županija i ŽUC iskoristili, a koja će znatno utjecati na kvalitetu lokalnih i županijskih cesta“, istaknuo je Landeka.

U ime izvođača radova, direktor tvrtke Vodoprivreda Zagorje d.o.o. Tomislav Harapin  istaknuo je kako je građevinska operativa spremna te da će već krajem ovog tjedna radovi početi istovremeno na više lokacija.