Prijava

Vaša prijava

Do 14.4. razgledajte u Ekoparku Krašograd izložbu na temu bijele rode


Dolaskom prvih roda, izložba slika „Naslikaj me“ na temu bijele rode vratila se u rodama omiljenu sredinu, u općinu s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, u Pisarovinu. U Ekoparku Krašograd izloženo je 35 slika 28 autora nastalih na likovnim kolonijama 2018. i 2022. godine u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina. Autori izložbe su akademski slikari, profesori likovne umjetnosti, članovi Udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, ali i amateri koje povezuje ljubav prema umjetnosti, slikarstvu i prirodi. 

Slike prikazuju rode i njihovo prirodno okruženje. „Stvorene da slobodno lete nebom, ptice su oduvijek inspirirale ljude. Činjenica da mogu raširiti krila i poletjeti gdje god žele potiče nas na sanjarenje o dalekim krajevima i beskrajnim prostranstvima.  Dozvolite da Vas ova izložba inspirira i otkrije Vam jedan potpuno novi svijet“, istaknula je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije dr.sc. Tatjana Masten Milek. 

Tom prigodom, direktorica Turističke zajednice Pisarovina Ivanka Rogić najavila je da ovom izložbom počinje proslava 50. rođendana Zavičajnog muzeja Donja Kupčina. Izložbu je otvorio načelnik općine Pisarovina Tomo Kovačić ponosno istaknuvši nevjerojatnu povezanost stanovnika općine i bijelih roda. 

Izložbu „Naslikaj me“ možete pogledati do 14. travnja 2023. godine u prostoru Ekoparka Krašograd.