Prijava

Vaša prijava

Ovog vikenda starta supermaraton „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“


Čak 103 trkača okušat će se u najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj – 46. međunarodnom atletskom supermaratonu „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostoru Zagrebačke županije.

Supermaraton dužine 61 km i 350 metara trči se u nedjelju 26. ožujka 2023. godine, start je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, cilj u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju koja je i tradicionalni pokrovitelj ovog sportskog događaja.

„Drago nam je da Zagrebačka županija već dugi niz godina financijski podržava ovu vrijednu sportsku manifestaciju“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec dodavši da Zagrebačka županija prema rezultatima i ulaganjima ima posebno mjesto na sportskoj karti Hrvatske. „Po izdvajanju u sport smo vodeća županija u Republici Hrvatskoj. Samo ove godine smo za tu namjenu osigurali 1.200.000 eura, imamo preko 20.000 aktivnih sportašica i sportaša u svim granama sporta, a kada tome dodamo i niz škola i sportskih dvorana koje smo izgradili u proteklih 20 godina, jasno je da posebnu pažnju posvećujemo sportu“, rekao je Kolarec.

U ime domaćina utrke, Grada Čazme, govorio je gradonačelnik Dinko Pirak. „Utrka je jako zahtjevna, kako organizacijski, tako i za trkače koji će istrčati ovu trasu. Maratonci se mjesecima pripremaju za ovu utrku, prijavljeno ih je više od 100“, rekao je Pirak dodavši da je za sve natjecatelje i posjetitelje pripremljen bogat vikend program. „Supermaraton je prepoznat kao važna turistička manifestacija stoga smo pripremili brojne gastronomske, sportske i glazbene sadržaje“, istaknuo je Pirak.

Prijave na maraton bile su otvorene do 20. ožujka. „Imamo 103 prijave, a natjecatelji nam stižu iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije. Otprilike je pola naših natjecatelja, pola iz drugih zemalja, a natjecatelji su podijeljeni u pet dobnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji“, rekla je Elvira Babić Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, obrazovanje i odnose s javnošću Grada Čazme.

Program dvodnevne manifestacije u sklopu supermaratona pogledajte OVDJE.