Prijava

Vaša prijava

Brojna priznanja našim obrtnicima


Gordana Munjaković, predsjednica Udruženja obrtnika grada Sveti Ivan Zelina i Vjekoslav Terihaj, član Udruženja obrtnika grada Samobora, dobitnici su najvišega priznanja Obrtničke komore Zagreb (OKZ) - Zlatne statue. Primili su je, za postignute značajne poslovne rezultate u obrtu, očuvanje i unaprjeđenje vještina i znanja deficitarnih, umjetničkih i tradicijskih obrta te izniman doprinos u razvoju obrtničkog sustava i promidžbu obrtništva, u prigodi 28. obljetnice OKZ-a. Posebno priznanje za životno djelo dodijeljeno je za dugogodišnji uspješan rad u tijelima komore, doprinos u razvoju komorskog sustava te posebne rezultate u zaštiti i promociji obrtništva Stipi Bučaru iz Udruženja obrtnika Jastrebarsko.

„Zlatnu plaketu“ s pisanim priznanjem dobivaju časni i ugledni obrtnici s dugogodišnjim radom u tijelima, cehovima, odborima i komisijama komore, obrtnici koji uspješno rade na promidžbi obrtništva i razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava, a ove godine nagrađeni su Rajko Tomić iz Udruženja obrtnika Ivanić-Grada, Stjepan Markotić iz Udruženja obrtnika Zaprešića i Marinko Nežić iz Udruženja obrtnika Vrbovec.

Nagradu „Zlatni krug“ koja se dodjeljuje pravnim i fizičkim osobama koje su svojim djelovanjem dale značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva dobili su Matija Hermeščec iz UO Ivanić-Grada, Miljenko Grubešić iz UO Vrbovca, Srednja škola Ivan Švear u Ivanić-Gradu i Grad Vrbovec.

„Zlatnu diplomu“ dobili su obrtnici koji uspješno rade na promicanju obrtništva, sudjeluju na sajmovima, revijama i ostalim obrtničkim manifestacijama, organiziraju i sudjeluju na stručnim, kulturno-umjetničkim, športskim aktivnostima obrtništva, a na svečanosti je dodijeljena Draženu Žutom, Marijanu Peniću i Dejanu Volmutu iz UO Jastrebarsko, Dragici Mataušić iz UO Samobor, Ivanu Karačiću i Štefanu Planincu iz UO Zaprešić, Zoranu Sviliću te Tomislavu i Alanu Abramoviću iz UO Vrbovca.

Za ostvareni doprinos u realizaciji pojedinačnih aktivnosti Komore, sudjelovanje u radnim skupinama povjerenstava, izaslanstvima, delegacijama „Srebrna diploma“ dodijeljena je Mariju Antolčiću iz UO Jastrebarsko, Damiru Dananiću iz UO Sveti Ivan Zelina, Ivi Čerini iz UO Zaprešić te Josipu Klasiću iz UO Vrbovec.

Nagrađene su i žene obrtnice, među njima Ivana Kober Vršćak iz UO Sveti Ivan Zelina, Sanja Gavrić i Marijana Lipak iz UO Zaprešića, Đurđica Palikuća iz UO Vrbovec i Sanja Mladiček iz UO Ivanić-Grada.

Priznanje „Mladi obrtnik“ za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini primili su Ivan Sušec iz UO Sveti Ivan Zelina, Nikola Vidaković i Mato Turić iz UO Vrbovec te Leon Kosanović iz UO Ivanić-Grad.

Priznanje „Najstariji obrt“ koje se dodjeljuje obrtniku za dugogodišnje uspješno poslovanje i očuvanje obrtničke tradicije te trajanje obrta preko 90 godina pripalo je Havziu Ametiu iz UO Jastrebarsko.

U ime Zagrebačke županije svečanosti i dodjeli priznanja i nagrada nazočili su zamjenik župana Ervin Kolarec i pročelnik UO za gospodarstvo i fondove EU Damir Fašaić.

„Gledajući poduzetništvo Zagrebačke županije u cjelini, možemo reći kako su gospodarski pokazatelji unatoč izazovnim vremenima, itekako ohrabrujući. U posljednje tri godine riječ je o konstantnom rastu broja obrta i broja poduzetnika, a gledajući ukupne prihode, poduzetnici s područja Zagrebačke županije već niz godina drže visoko drugo mjesto, odmah iza grada Zagreba, čime ovo područje čini 'lokomotivu' gospodarskog razvoja Hrvatske“, rekao je Kolarec čestitavši svim nagrađenim obrtnicima na postignutim rezultatima.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar podsjetio je okupljene na brojne izazove s kojima su se obrtnici susretali u posljednje vrijeme, od katastrofalnog potresa, preko korone do prelaska na euro. Između ostaloga, Trojnar je najavio i održavanje još jednog Zagrebačkog obrtničkog sajma na Velesajmu, koji će se održati 26. i 27. travnja.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević naglasio je kako su obrtnici dali veliki doprinos u sanaciji posljedica potresa, poručivši im da su „stup gospodarstva“.


U Rakitovcu gorjelo krovište Drvo-Proma

Pobjede kadeta, pretkadeta i dječaka U13 i U12