Prijava

Vaša prijava

Samoborska banka proslavila 150. godišnjicu rada


Samoborska banka, najstarija banka s neprekidnim kontinuitetom na području Hrvatske, proslavila je 150. godišnjicu rada. Mijenjajući svoj pravni status, od 1989. posluje kao dioničko društvo.

„Banka vuče korijene iz davne 1873., iz vremena kada dolazi do pojave prvih novčarskih institucija u našim krajevima. Osnovana kao Samoborska štedionica, banka se uspjela održati u svim kriznim i turbulentnim vremena. Bili smo i ostali mala lokalna banka na usluzi građanima, obrtnicima i gospodarstvenicima samoborskoga kraja i njegove okolice“, ustvrdio je predsjednik Uprave Marijan Kantolić.

Dragutin Plahutar, predsjednik Nadzornog odbora, rekao je da je banka uvijek nalazila rješenja u najizazovnijim vremenima - gospodarskim krizama, ratovima, vremenu dogovorene ekonomije i novoga kapitalizma 90. godina.

Uz ostale, proslavi su prisustvovali državni tajnik u ministarstvu financija Zdravko Zrinušić, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović, koja je dioničarima banke poželjela puno dobrih poslovnih odluka.