Prijava

Vaša prijava

Održan Uskrsni sajam u Dubravici


Ove subote u Dubravici održan je, u organizaciji Općine i Turističke zajednice „Savsko-sutlanska dolina i brigi“, 9. Uskrsni sajam OPG-ova i udruga s područja ove i okolnih općina.

„Značaj ovog Uskrsnog sajma je plasman proizvoda OPG-ovca s našeg područja i okolnih općina i gradova. U ovoj bogatoj ponudi proizvoda svaki posjetitelj može naći nešto za nadolazeći blagdan“, rekao je prilikom otvorenja Marin Štritof, načelnik Dubravice.

U ime Zagrebačke županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec, a prisutna je bila i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

„Najveća vrijednost ovoga kraja su njegova obiteljska gospodarstva, a u Dubravici ih je registrirano više od 183“, ustvrdio je Kolarec i pozvao prisutne da se javljaju na natječaje Županije kojima se dodjeljuju bespovratna sredstva poljoprivrednicima, obrtnicima, gospodarstvenicima.

„Zagrebačka županija prva je u Hrvatskoj po broju poljoprivrednih gospodarstava, a svaki deseti nositelj poljoprivrednog gospodarstva mlađi je od 41 godine, po čemu je Zagrebačka županija na drugom mjestu u Republici Hrvatskoj“, istaknuo je Kolarec.

U sklopu sajma lokalni proizvođači posjetiteljima su ponudili domaće suhomesnate i mliječne proizvode, domaće kolače, bučino ulje, med, prirodnu kozmetiku, uskrsne košarice, ukrase... Za najmlađe je bila organizirana likovno-zabavna radionica, a upriličen je i zabavni program.