Prijava

Vaša prijava

Općina Krašić proslavila svoj Dan


Općina Krašić obilježila je 30-tu obljetnicu osnutka općine te ujedno i 125. godišnjicu rođenja blaženog Alojzija Stepinca. Uoči svečane sjednice upriličen je obilazak završnih radova na izgradnji novog mosta preko rijeke Kupčine koji spaja Krašić i Pribić ukupne vrijednosti 710 tisuća eura za koji je sredstava osigurala Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije iz Fonda solidarnosti EU.

Na svečanoj sjednici načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik osvrnuo se na razvoj općine u proteklim godinama i planove u skoroj budućnosti.

Radilo se na mnogim kapitalnim projektima, a najvažnija su ulaganja u cestovnu infrastrukturu. Do osnutka Hrvatske kroz Krašić je vodila samo jedna asfaltirana cesta, da bi ustrojavanjem općine započeli s brojnim asfaltiranjima na svom području. Tek 90-tih godina uz asfalt stižu komunalije, telefon i ostalo“, rekao je Petković Fajnik, istaknuvši kako je upravo u tijeku jedna od većih investicija u prometnu infrastrukturu – izgradnja mosta preko rijeke Kupčine.

„Pred nama je realizacija novih značajnih projekata od kojih svakako treba izdvojiti izgradnju dječjeg vrtića i proširenje sportske dvorane. Ovo su projekti koji iziskuju velika sredstva pa se nadam kako ćemo naići na razumijevanje u traženju potrebne pomoći“, naglasio je Petković Fajnik.

U ime Zagrebačke županije svečanoj sjednici nazočio je zamjenik župana Ervin Kolarec koji je istaknuo kako je upravo Krašić središnje mjesto razvoja vjerskog turizma u Zagrebačkoj županiji. „Uz izgradnju turističke infrastrukture, daljnji fokus je na ulaganju u mlade i to kroz školstvo. U proračunu za ovu i projekciji za sljedeću godinu planirali smo gotovo milijun eura za izgradnju prilaznog puta i parkirališta oko škole što su važni preduvjeti za izgradnju općinskog vrtića i dogradnju dvorane koju planiramo prijaviti na Nacionalni plan oporavka i otpornosti“, istaknuo je Kolarec.

Sjednici je nazočio izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić koji je istaknuo kako diljem Hrvatske brojne ulice i trgovi bivaju nazivane po Alojziju Stepincu što je najbolji dokaz njegove prepoznatljivosti, a time i prepoznatljivosti Krašića.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Tomislav Okroša kazao je kako je Krašić danas važna destinacija u koju se rado dolazi.