Prijava

Vaša prijava

Produljen rok prijave na natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika


Do 31. svibnja 2023. godine produljen je rok prijave na natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednice, koji organiziraju Ministarstvo poljoprivrede RH, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčana Glavak i Jutarnji list.

Prilika je to za županijske mlade poljoprivrednice i poljoprivrednike da nastave uspjehe dosadašnjih sudionika na ovom natječaju iz Zagrebačke županije. Naime, titule „najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik“ do sada su osvojili Matija Cetinić Frankos iz Donjeg Laduča, Goran Vrabec iz Jakovlja, Ivan Palčić iz Vukovine i Ilija Jurić iz Velike Kosnice.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju mladi poljoprivrednici/ce, državljani Republike Hrvatske, koji su nositelji OPG-a, imaju do 40 godina života te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022. Na nagradni natječaj poljoprivrednici/ce mogu se prijaviti sa svojim projektima/operativnim konceptima koji su tijekom 2021. i 2022. godine završeni ili u provedbi.

Za pobjednike, kao i sve sudionike, osigurane su vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik/ca bit će nagrađen s 3500 eura, drugoplasirani s 2000 eura, dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1000 eura. Dobitnika/cu nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika/ca ugostit ću u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Pravila nagradnog natječaja nalaze se ovdje.