Prijava

Vaša prijava

Održana Skupština Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije


U 2022. godini postrojbe Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije izvršile su 3030 intervencija, osposobile 218 vatrogasaca, sudjelovale na četiri izvanredne dislokacije, šest ekipa sudjelovalo je na Vatrogasnoj olimpijadi u Sloveniji pri čemu je prvo mjesto i olimpijsko zlato osvojila velikogorička ženska ekipa DVD-a Ribnica u „A“ kategoriji -  rečeno je sinoć na Skupštini Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije održanoj u Svetom Ivanu Zelini.

Sjednici su prisustvovali brojni uzvanici, među kojima su bili, potpredsjednik Sabora i predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, tajnik Kabineta glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvoje Ostović, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

„Ostvarili smo kompletan financijski plan, nabavili smo više opreme i vozila nego što smo imali u planu zahvaljujući raznim natječajima i EU fondovima. Nivo vatrogastva sigurno smo podigli za jednu stepenicu više“, istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Podršku vatrogascima u ime Zagrebačke županije uputio je župan Stjepan Kožić. „Županija je uvijek partner svojim vatrogascima, a osim prigodnim riječima istinski se trudimo osigurati vam što više financijskih sredstava. Tako smo u proračunu za ovu godinu, lanjski iznos povećali za preko 20 tisuća eura, a sada vam najavljujem da u rebalansu proračuna planiramo dodatno povećanje od 50 tisuća eura“ istaknuo je Kožić.

„Upućujem iskrene čestitke vodstvu i cijeloj Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije na rezultatima koji su impresivni“ poručio je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader naglasivši kako je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije najbrojnija te među najbolje organiziranima te kako se vidi da Zagrebačka županija značajno financijski podržava rad svojih društava.

Gradonačelnik Hrvoje Košćec istaknuo je kako je tradicija vatrogastva na zelinskom području duga 148 godina te je suradnja s Vatrogasnom zajednicom Svetog Ivana Zeline izvrsna. Zahvalio se Zagrebačkoj županiji, županijskoj i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici te Ministarstvu unutarnjih poslova na podršci i donacijama zelinskim vatrogascima.

Na nedavno nevrijeme, radi kojeg je u 2 grada i 4 općine u Zagrebačkoj županiji proglašena prirodna nepogoda, osvrnuo se zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije  Dario Kezerić. „Od 16. do 18. svibnja na području Zagrebačke županije odradili smo 305 intervencija uzrokovanih poplavama na kojima je sudjelovalo 1100 vatrogasaca. Između ostaloga, naši su vatrogasci bili i na ispomoći u Karlovačkoj županiji, gdje smo poslali 35 vatrogasaca i 12 vozila“, pojasnio je Kezerić.