Prijava

Vaša prijava

Sveta Nedelja obilježila svoj dan


U nazočnosti mnogobrojnih uzvanika, Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Svete Nedelje.

Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako je Sveta Nedelja sinonim za grad s pozitivnom poduzetničkom klimom i grad za ugodan obiteljski život. „Nakon četiri titule najboljeg grada za gospodarstvo, osvojili smo i nagradu za najbolji grad srednje veličine po kvaliteti života“. 

Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec rekao je kako najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji niže uspjehe i stalno se razvija. „Ovo je grad u kojem gospodarstvenici imaju istaknuto mjesto. Oni razvijaju i našu županiju, koja ulaže velika sredstva u gospodarstvo, ali i u mlade i obrazovanje, poput nove škole u Strmcu. Sva sredstva u kvalitetnoj suradnji sa gradovima i općinama, te s Vladom RH, ulažemo u težnji da našim građanima napravimo što kvalitetnije uvjete za život i preduvjete za ostanak mladih.“

Sjednici je nazočio i Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji je poručio: „Ovo je zrela, napredna i uspješna sredina koja se uspjela uzdići, formirati i zaokružiti razvojno i prostorno-planski na jedan lijep i dobar način“.

U sklopu sjednice, dodijelile su se 3 nagrade Grada: Rudolfu Burniku za dostignuća i doprinos u društvenom životu i promicanju sporta na području Svete Nedelje, Rudolfu Jedvaju za dostignuća i doprinos u promicanju Domovinskog rata i društvenom životu hrvatskih branitelja te Mateju Vojvodiću za dostignuća postignuta na državnim natjecanjima iz informatike i matematike i doprinos u humanitarnom i društvenom radu s djecom i mladima.

Nagrada Grada za životno djelo dodijeljena je prof. dr.sc. Zlatku Ivančiću za cjelovito djelo koje je ostvario tijekom svog radnog i životnog vijeka u području znanosti, vatrogastva i sporta na području Grada Svete Nedelje.