Prijava

Vaša prijava

Dubrava proslavila Dan općine


„Osnutak općine prije 30 godina bio je 'potez za budućnost'. Potez kojim smo svi zajedno uspjeli 'napraviti' Dubravu mjestom ugodnoga življenja. Iza nas su mnogobrojni realizirani projekti kojim je podignut komunalni, društveni i sportski standard općine“, na svečanosti u prigodi Dana Dubrave i tri desetljeća njezina osnutka rekao je načelnik Tomislav Okroša. Posebno je naglasio najveći projekt koji se realizira u ovoj općini - gradnju vodoopskrbnog sustava u sklopu RVS-a Zagreb-istok.

„Na području Dubrave sagradit će se 53 kilometra nove vodovodne mreže s besplatnim priključcima za sve stanovnike“, rekao je Okroša, istaknuvši i obnovu prometne infrastrukture oštećene u petrinjskome potresu, kao i obnovu župne crkve sv. Margarete.

„Iz Fonda solidarnosti dobiveno je 2 milijuna eura kako bismo našu nekoliko stoljeća staru crkvu doveli u novo ruho“, rekao je Okroša.

U ime gradonačelnika i općinskih načelnika prisutnih na svečanosti Dubravcima je Dan općine čestitala načelnica Rakovca Brankica Benc, u ime predsjednika Vlade RH državni tajnik u Ministarstvu rada Ivan Vidiš, a u ime predsjednika Sabora RH i Zagrebačke županije zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Zahvaljujući agilnom vodstvu zadnjih su godina realizirani brojni projekti. Vodstvo općine zna kojim putem treba ići, a na tom putu Županija će Dubravi biti partner“, rekao je Kolarec, istaknuvši projekt Regionalnog centra stočarstva.

„Izrada projektno-tehničke dokumentacije je pri kraju. Regionalni centar stočarstva ima velike potencijala za daljnji razvoj ove općine“, ustvrdio je Kolarec.

Za svečanosti su uručena javna priznanja Općine. Najveće, Nagradu općine Dubrava dobio je David Pejić, najbolji ekološki poljoprivrednik u Europskoj uniji.