Prijava

Vaša prijava

500 tisuća eura za podizanje kvalitete turističkih sadržaja u Zagrebačkoj županiji


Tourpolje.com, Samoborski fašnik, Festival pjenušca i jagoda, Spartanac… samo su neke od manifestacija za čiju su realizaciju pojedine turističke zajednice na području Zagrebačke županije dobile sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent. Ugovori o sufinanciranju ukupne vrijednosti 500 tisuća eura dodijeljeni su danas u prostorijama Centra za posjetitelje u Velikoj Gorici.

Tako je TZZŽ osigurala 190 tisuća eura putem Javnog natječaja za regionalne turističke zajednice za projekte koji će biti usmjereni u utrku za certifikat održivosti u destinaciji, razvoj inovativnog i zelenog turizma te promotivne kampanje na domaćem i inozemnom tržištu. Nadalje, 140 tisuća eura dodijeljeno je za 12 lokalnih turističkih zajednice koji će u okviru svojih projekata poticati inovativnost i održivi turizam. Dodatna posebna sredstva osigurali su nositelji projekata udruženih turističkih zajednica i turističke zajednice područja pa je tako TZP Savsko-sutlanska dolina i brigi, kao formalno udružena turistička zajednica, osigurala za pet projekata čak 100 tisuća eura, dok su projektno udružene turističke zajednice iz Ivanić-Grada osigurale 30 tisuća eura za dva projekta te za po jedan projekt 14.400 eura iz Svetog Ivana Zeline i 20 tisuća eura iz Zaprešića.

„Po prvi puta osigurali smo značajnija sredstva koja će doprinijeti snažnijem razvoju kontinentalnog turizma u duhu održivosti. Pola milijuna eura osiguranih za zeleni prsten omogućit će stvaranje novih turističkih sadržaja ključnih za konkurentnost naše destinacije“, rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović povodom svečanog potpisivanja ugovora te pritom naglasila važnost inovacija u turističkoj ponudi koje naše destinacije mogu učiniti održivijima i otpornijima.

„Turistička ponuda Zagrebačke županije rapidno se povećava i imamo sve više sadržaja. Velika Gorica postat će uskoro dom hrvatskoga nogometa i to nas čini izuzetno ponosnima te će omogućiti nadovezivanje turističkih sadržaja uz jedan takav kompleks“, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Inače, turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice je 27. lipnja 2023. donijelo Odluku o odabiru projekata regionalnih i lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. i visini iznosa za iste iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a sve detaljnije informacije o dodijeljenim sredstvima dostupne su na stranicama Hrvatske turističke zajednice.