Prijava

Vaša prijava

Obilježen Dan Farkaševca i 30. godišnjica osnutka Općine


„Želimo stvoriti infrastrukturne preduvjete koji će zadržati stanovništvo u našem kraju, ali i potaknuti doseljavanje u ruralne prostore“, na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, kojom je obilježen Dan Farkaševca i 30. godišnjica osnutka Općine, rekao je načelnik Matija Copak. Ustvrdio je da je 30 godina rasta i razvoja učinilo Farkaševac boljim i privlačnijim za život i odrastanje.

„U zadnjih godinu dana uredili smo pet dječjih igrališta i igralište za potrebe dječjeg vrtića, uredili smo okoliš kapelice u Gornjem Bolču i malonogometno igralište u Prašćevcu, kupljeno je novo vatrogasno vozilo, ulagalo se u nerazvrstane ceste, uređen je trg u Farkaševcu...“, pobrojao je Copak, dodavši da je uz pomoć ŽUC-a proširena prometnica od Farkaševca do Prašćevca, a u tijeku je proširenje ceste od Farkaševca do Kabla. Copak je zahvalio Županiji što doprinosi razvoju ove općine.

U ime Županije, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade RH, svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Nikada u povijesti, kao dosad, nije bilo toliko sinergije Vlade, Županije, gradova i općina. Potkrepljuju to i brojke. U cestovnu infrastrukturu na području županije ulaže se 92 milijuna eura, od čega na područje Farkaševca dva milijuna eura. Završava se gradnja regionalnoga vodoopskrbnog sustava, sufinancirana europskim sredstvima, u sljedećem razdoblju, također sredstvima EU, financirat ćemo školske objekte... Tome treba dodati i decentralizirana sredstva za obnovu zgrada javne namjene oštećenih u potresu. Sva ta sredstva osigurana su zahvaljujući Vladi RH“, rekao je Tomljenović. Posebno je naglasio projekt gradnje Distributivnog centra za voće i povrće s ULO hladnjačom koji je nominiran za europsku nagradu za promicanje poduzetništva u kategoriji održiva tranzicija.

U ime predsjednika Hrvatskoga sabora, načelnik Rugvice Mato Čičak rekao je da ga najviše vesele ulaganja Općine u djecu i mlade.

„Uz pomoć Vlade RH sagradili ste vrtić. Time ste stvorili uvjete i za dolazak novih obitelji“, rekao je Čičak.