Prijava

Vaša prijava

Dan općine Dubravica


Dubravica je na blagdan sv. Ane proslavila Dan općine.

„Trudom i zalaganjem, uz pomoć Zagrebačke županije i resornih ministarstava, uspjeli smo u proteklih godinu dana realizirati gotovo sve što smo zacrtali“ na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća ustvrdio je općinski načelnik Marin Štritof. Rekao je da se u posljednje vrijeme primjećuju pozitivni trendovi i interes za kupnju građevinskog zemljišta na području ove općine.

„S obzirom na blizinu Zagreba i Zaprešića siguran sam da će naše područje postati u budućnosti vrlo poželjno mjesto za život. Puno ulažemo u djecu predškolske i školske dobi, u suradnji sa Zagrebačkom županijom i državom omogućili smo vrlo povoljan javni prijevoz, učinili smo značajne pomake s ciljem turističke prepoznatljivosti našega kraja...“, pobrojao je Štritof. I ovom prigodom istaknuo je kumrovečku prugu.

„Vlada je osigurala 3 milijuna eura za izradu projektne dokumentacije. Ima skeptika koji kažu: "Čemu, zašto?!" No, nama ta pruga treba! Prometno smo izolirani, a pruga je budućnost, vlak je u Europi prvo javno prijevozno sredstvo. Ovaj projekt treba se realizirati prije ili kasnije!“, ustvrdio je Štritof.

U ime Zagrebačke županije, ali i kao izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i predsjednika Vlade RH, prisutnima se obratio zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Zagrebačka županija ima sjajnu suradnju s Vladom RH. Prvi smo u državi potpisali ugovore za javnolinijski prijevoz, a osigurali smo i značajna sredstva za obnovu potresom pogođenih područja. Vlada nam je dodijelila 4,5 milijuna eura za hitnu sanaciju posljedica olujnog nevremena. Ovo govorim iz razloga jer smatram da u sinergiji s Vladom RH možemo zajedničkim snagama puno napraviti da i Općina Dubravica i Zagrebačka županija idu naprijed“, rekao je Kolarec.

Za doprinos njezinu razvoju, Općina Dubravica ove je godine javnim priznanjima zahvalila Josipu Mikelecu, Borisu Mediću, Arsenu Šaruniću, Večeslavu Bergmanu, Branku Štritofu i tvrtkama Karbon Zaprešić, Mac Montaža i Apex logistika.