Prijava

Vaša prijava

Održan 13. Kup DVD-a Haganj i 2. Memorijal „Kovačavić-Filipčić“


U spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u suradnji s Općinom Gradec, DVD Haganj je organizirao 13. Kup DVD-a Haganj i 2. Memorijal "Kovačević - Filipčić".

U ime Zagrebačke županije događanjima je nazočila predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

Ispred spomen ploče dvojici poginulih branitelja odana je počast hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća te molitvom. Uz obitelji, počast su odali predstavnici DVD-a, Zagrebačke županije, Općine Gradec i braniteljskih udruga.

Na kupu je nastupilo ukupno 21 ekipa djece, od toga 15 ekipa u kategoriji muškog pomlatka i 6 ekipa u kategoriji ženskog pomlatka. U muškoj konkurenciji pobijedio je DVD Popovača 2, drugo mjesto je zauzeo DVD Popovača 1, a treće DVD Gornji Draganac 1. U ženskoj konkurenciji prve su bile djevojčice DVD-a Gornji Draganac, druge su bile djevojčice DVD-a Dubrava, a treće DVD-a Luka.

U sklopu Memorijala održano je natjecanje u kuhanju kotlovine, na kojem je nastupilo 9 ekipa. Prvo mjesto je zauzela ekipa DVD-a Kabal, drugi je bio Hrvatski časnički zbor Vrbovec, a treće mjesto su zauzeli „Burazeri“.