Prijava

Vaša prijava

Projekt Zagrebačke županije – COMMAND d u izboru za najbolji EU projekt


Projekt Zagrebačke županije – COMMAND d u izboru za najbolji EU projekt

Projekt Zagrebačke županije „COMMAND d“ u finalu je izbora za najbolji EU projekt 2023. godine u kategoriji „Doprinos prekograničnoj suradnji“.

Kroz COMMAND d omogućeno je pružanje potpore zapovjedno-operativnom centru u pripravnosti za katastrofe na lokalnoj razini. Razvijen je alat koji omogućava i ubrzava prijem podataka, GIS analizu/simulaciju razvoja događaja te prijenos podataka u hitnim slučajevima.

Projekt se provodio od 2020. do 2022. godine. Zagrebačka županija bila je nositelj projekta, a partneri su bili gradovi Tuzla (Republika Bosna i Hercegovina), Podgorica (Republika Crna Gora), Tirana (Republika Albanija) te Skopje (Republika Sjeverna Makedonija).

Inače, izbor za najbolji EU projekt u 2023. godini pokrenuli su Jutarnji.hr, Ured EU parlamenta u Hrvatskoj,  Hrvatska zajednica županija i Župan.hr u želji da povećaju razinu osviještenosti građana o uspješnom korištenju EU sredstava te da promocijom najboljih projekata potaknu još efikasnije korištenje EU fondova.

Proglašenje pobjednika i glavna dodjela nagrada za najbolje EU projekte održat će se početkom listopada 2023. godine na tradicionalnim Danima regionalnog razvoja i fondova EU.

Više o projektu pročitajte na COMMAND d.